10 mooiste bezienswaardigheden Tsjechie

Tsjechië is een prachtig land vol met historische bezienswaardigheden en adembenemende natuur. Hier zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit land.

Verken de prachtige Praagse Burcht

De Praagse Burcht is een van de grootste middeleeuwse kastelen ter wereld en een symbool van de Tsjechische geschiedenis. Het is gelegen op een heuveltop en biedt een spectaculair uitzicht op de stad.

Bewonder de astronomische klok van Praag

De astronomische klok van Praag is een indrukwekkend uurwerk dat al sinds de 15e eeuw de tijd bijhoudt. Het is een meesterwerk van techniek en design en wordt beschouwd als een van de meest beroemde bezienswaardigheden in Praag.

Ontdek de schoonheid van de Karlovy Vary

Karlovy Vary is een beroemde kuuroordstad in Tsjechië en staat bekend om zijn prachtige architectuur en thermale bronnen. Het is een populaire bestemming voor wellness- en spaliefhebbers.

Bezoek de middeleeuwse stad Český Krumlov

Český Krumlov is een prachtig middeleeuws stadje met smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en een schilderachtige rivier. Het is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de meest charmante plaatsen in Tsjechië.

Verken de Macocha-kloof

De Macocha-kloof is een spectaculaire natuurlijke kloof gelegen in de Moravische Karst in Tsjechië. Het is een van de diepste kloven ter wereld en biedt adembenemende uitzichten op de natuurlijke schoonheid van het land.

Bewonder de gotische architectuur van de Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal is een indrukwekkende gotische kathedraal gelegen in de Praagse Burcht. Het is een meesterwerk van architectuur en kunst en een van de meest populaire bezienswaardigheden in Praag.

Verken de majestueuze Moravische wijnstreek

De Moravische wijnstreek is een prachtig gebied dat bekend staat om zijn wijngaarden en uitstekende wijnen. Het is een populaire bestemming voor wijnproeverijen en gastronomische ervaringen.

Bezoek de historische stad Kutná Hora

Kutná Hora is een historische stad gelegen in het midden van Tsjechië. Het staat bekend om zijn prachtige gotische architectuur en rijke geschiedenis als een belangrijke zilvermijnstad.

Ontdek de betoverende stad České Budějovice

České Budějovice is een prachtige stad gelegen in Zuid-Bohemen en staat bekend om zijn indrukwekkende barokke architectuur. Het is een charmante en levendige stad die de moeite waard is om te verkennen. Bewonder de unieke kunstwerken van het Kasteel van Žleby Het Kasteel van Žleby is een unieke en prachtige bestemming gelegen in de regio Vysočina in Tsjechië. Het kasteel staat bekend om zijn indrukwekkende collectie van kunstwerken en historische artefacten. Het is ook de thuisbasis van een uitgebreide paardenfokkerij.

Kasteel van Žleby

Tsjechië biedt een scala aan prachtige bezienswaardigheden die geschikt zijn voor ieders smaak. Of je nu op zoek bent naar indrukwekkende architectuur, adembenemende natuur of historische bezienswaardigheden, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om een van deze 10 prachtige bezienswaardigheden te bezoeken tijdens je reis naar Tsjechië en maak er een onvergetelijke ervaring van.

Plichten vakantiegangers

Als Nederlandse vakantieganger die naar Tsjechië reist, moet je rekening houden met de tolwegen die je mogelijk zult tegenkomen. Tsjechië heeft een uitgebreid netwerk van snelwegen en autowegen, waarvoor tol betaald moet worden. Hier zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden wanneer je over de tolwegen in Tsjechië rijdt. Deze toltrajecten gelden ook voor Oostenrijk. Meer weten? Lees alles over het vignet Oostenrijk.

Verkeersregels Tsjechië

Ten eerste, het is verplicht om een geldige wegenvignet te hebben om op de Tsjechische snelwegen en autowegen te rijden. Het vignet voor Tsjechië moet op de voorruit van de auto geplakt worden en is te koop bij de grensovergangen, benzinestations, postkantoren en online. Er zijn verschillende soorten vignetten, afhankelijk van de duur van je verblijf en het type voertuig. Zorg ervoor dat je het juiste type vignet koopt voordat je de tolwegen op gaat, anders loop je het risico op een boete.

Ten tweede, let op de maximumsnelheden op de tolwegen. Op de snelwegen is de maximumsnelheid 130 km/u, terwijl op de autowegen de maximumsnelheid 110 km/u is. Ook geldt er op sommige stukken van de snelwegen een variabele maximumsnelheid die aangegeven wordt met borden boven de weg. Houd je aan de maximumsnelheid om boetes te voorkomen.

Snelweg Tsjechië

Ten derde, let op de verkeersregels en -borden. De verkeersregels in Tsjechië zijn vergelijkbaar met die in Nederland, maar er zijn kleine verschillen. Bijvoorbeeld, het is verplicht om overdag met dimlichten aan te rijden en er gelden strengere regels voor het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Zorg ervoor dat je de verkeersborden begrijpt en volg ze nauwkeurig op.

Tot slot, wees voorbereid op drukte op de tolwegen tijdens vakantieperiodes en op vrijdag- en zondagavonden wanneer veel Tsjechen terugkeren naar huis. Het kan dan erg druk zijn op de snelwegen en de wachttijden bij de tolpoorten kunnen oplopen. Plan daarom je reis zorgvuldig en overweeg om buiten de spitsuren te reizen.

Door rekening te houden met deze zaken kun je zonder problemen genieten van de prachtige landschappen en bezienswaardigheden die Tsjechië te bieden heeft.