Tanken in Oostenrijk: tips, prijzen en locaties

Oostenrijk is een populaire bestemming voor toeristen, vooral tijdens de wintersportseizoenen en zomervakanties. Of u nu met de auto, motor of camper reist, het is belangrijk om te weten waar u het beste kunt tanken in Oostenrijk en welke prijzen u kunt verwachten. In dit artikel delen we handige tips voor het goedkoop tanken in Oostenrijk, de huidige benzineprijzen, locaties van tankstations en informatie over tolwegen.

Tips om goedkoop te tanken in Oostenrijk

 1. Tanken in Oostenrijk kan duur zijn, maar er zijn manieren om te besparen op brandstofkosten. Hier zijn enkele tips:
 2. Tank buiten de stad - Tankstations in de stad zijn meestal duurder dan die op de snelweg of buiten de stad.
 3. Vermijd tankstations bij populaire toeristische attracties - Tankstations in de buurt van populaire toeristische attracties kunnen duurder zijn dan andere stations.
 4. Gebruik de tankstations van supermarkten - Sommige supermarkten in Oostenrijk hebben hun eigen tankstations waar u brandstof kunt krijgen tegen lagere prijzen.
 5. Tank 's avonds of' s nachts - Tankstations in Oostenrijk veranderen hun prijzen meestal rond middernacht, dus tanken na 22.00 uur kan u een paar cent besparen.

Wat zijn de huidige benzineprijzen in Oostenrijk?

De prijzen van benzine en diesel variëren in Oostenrijk. De huidige prijzen (april 2023) per liter zijn ongeveer:

 • Euro 95 benzine: € 1,45 - € 1,55
 • Diesel: € 1,30 - € 1,40

De prijzen kunnen echter variëren afhankelijk van de locatie en de tijd van het jaar. Houd er rekening mee dat brandstof duurder kan zijn in bergachtige gebieden en tijdens drukke toeristische seizoenen.

Kan ik beter tanken in Oostenrijk of een buurland?

Het kan soms voordeliger zijn om te tanken in een buurland van Oostenrijk, zoals Duitsland of Italië. Het is echter belangrijk om rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals tol en brandstofkosten om naar en van het buurland te rijden. Het kan uiteindelijk goedkoper zijn om in Oostenrijk te tanken, vooral als u in de buurt van de grens bent.

Tips voor tanken in Oostenrijk

 1. Tank regelmatig - Tanken als uw tank bijna leeg is, kan duurder zijn dan regelmatig tanken.
 2. Betaal met contant geld - Sommige tankstations in Oostenrijk bieden kortingen voor klanten die contant betalen.
 3. Gebruik een app - Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee u de dichtstbijzijnde en goedkoopste tankstations in Oostenrijk kunt vinden.
 4. Lees voordat u op reis gaat over de verkeersregels in Oostenrijk.

Tolwegen in Oostenrijk

Als u met de auto of camper door Oostenrijk reist, moet u rekening houden met tolwegen. Er zijn verschillende tolvignetten beschikbaar, zoals een tiendaags vignet voor €9,40 en een jaarvignet voor €92,50. Het is belangrijk om een geldig vignet te hebben voordat u op de Oostenrijkse snelwegen rijdt, anders riskeert u een boete. U kunt de vignetten Oostenrijk online kopen of bij tankstations en bij de grensovergangen. Meer weten of dit onderwerp? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Snelwegen Oostenrijk.png

Waar liggen de meeste tankstations in Oostenrijk?

Tankstations zijn overal in Oostenrijk te vinden. Het grootste deel van de tankstations bevindt zich langs de snelwegen en belangrijke wegen. In de steden en dorpen zijn ook verschillende tankstations te vinden, maar deze kunnen duurder zijn. Het is dus aan te raden om te tanken bij de tankstations langs de snelwegen en buiten de steden.

Conclusie tanken in Oostenrijk

Als u naar Oostenrijk reist en met de auto, motor of camper gaat, is het belangrijk om te weten waar u het beste kunt tanken en wat u kunt verwachten qua prijzen. Door te tanken buiten de steden en bij supermarkttankstations en apps te gebruiken om de goedkoopste tankstations te vinden, kunt u geld besparen op brandstofkosten. Vergeet ook niet om een geldig tolvignet te hebben voordat u op de Oostenrijkse snelwegen rijdt om boetes te voorkomen. Met deze tips kunt u zorgeloos reizen door Oostenrijk.