Tanken in Slovenië: tips en informatie voor Nederlandse vakantiegangers

Als Nederlandse vakantieganger die met de auto door Slovenië rijdt, is het handig om wat informatie te hebben over het tanken in het land. In dit artikel behandelen we verschillende onderwerpen die relevant zijn voor het tanken in Slovenië.

Brandstoffen en prijzen

In Slovenië kun je verschillende soorten brandstoffen tanken, zoals benzine (95 en 100 octaan), diesel en LPG. De prijzen van de brandstoffen zijn over het algemeen lager dan in Nederland. De exacte prijzen variëren, maar je kunt rekenen op een gemiddelde prijs van ongeveer 1,20 euro per liter voor benzine en 1,10 euro per liter voor diesel.

Goedkoop tanken in Slovenië

Als je op zoek bent naar goedkope brandstof in Slovenië, is het aan te raden om te tanken bij onbemande tankstations. Deze stations zijn meestal goedkoper dan bemande stations en je kunt 24 uur per dag tanken. Houd er wel rekening mee dat sommige onbemande stations alleen betaling met pinpas of contant geld accepteren.

Openingstijden tankstations Slovenië

De meeste bemande tankstations in Slovenië zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 6:00 uur tot 22:00 uur en op zondag van 7:00 uur tot 20:00 uur. Onbemande stations zijn 24 uur per dag geopend.

Tanken in Slovenië of een buurland?

Als je aan de grens met Slovenië woont en je wilt goedkoop tanken, kun je overwegen om in een buurland te tanken. De brandstofprijzen zijn vaak lager in Kroatië en Oostenrijk, maar de afstand tot de grens kan een beperkende factor zijn. Als je alleen door Slovenië rijdt, is het waarschijnlijk het handigst om in het land zelf te tanken. Vergeet ook niet om een vignet voor Oostenrijk te bestellen wanneer u van tolwegen gebruik maakt. Meer informatie nodig over de tolwegen? Bekijk dan onze FAQ pagina voor al uw vragen omtrent dit onderwerp.

Tankstation vinden in Slovenië

Het vinden van een tankstation in Slovenië is over het algemeen niet moeilijk. Tankstations zijn te vinden langs de snelwegen en in steden en dorpen. Als je een specifiek merk wilt tanken, kun je het beste de app van dat merk downloaden of gebruik maken van een navigatiesysteem dat tankstations weergeeft.

Tolwegen in Slovenië

Op de snelwegen in Slovenië moet tol worden betaald. Je kunt tol betalen bij een tolstation of gebruik maken van een elektronische tolbadge (DarsGo). Deze tolbadge is verkrijgbaar bij de meeste tankstations langs de snelweg. Maar ook online kun je voordelig en snel het Sloveense tolvignet bestellen. Lees er alles over.

Tips tanken in Slovenië

Tank bij voorkeur bij een onbemand tankstation als je goedkoop wilt tanken. Zorg dat je contant geld of een pinpas bij je hebt als je bij een onbemand tankstation wilt tanken. Houd er rekening mee dat sommige tankstations alleen Sloveense betaalpassen accepteren. Tank op tijd, vooral als je in een afgelegen gebied rijdt waar niet veel tankstations zijn. Vergeet niet tol te betalen als je op de snelweg rijdt.

Met deze tips en informatie over het tanken in Slovenië, ben je goed voorbereid om tijdens jouw autovakantie door Slovenië de weg op te gaan. Door te tanken bij onbemande stations en de juiste betaalmiddelen bij je te hebben, kun je goedkoop en zonder problemen brandstof tanken in Slovenië. Vergeet ook niet tol te betalen als je op de snelweg rijdt. Zo kun je zorgeloos genieten van al het moois dat Slovenië te bieden heeft.