van Hongarije naar Oostenrijk

Als Nederlandse autobestuurder die van plan is om via Oostenrijk naar Hongarije te reizen, zijn er enkele belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden.

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten voor uw reis.

Verplichte tolwegen in Oostenrijk

Als u via Oostenrijk naar Hongarije reist, moet u rekening houden met tolwegen. Op sommige snelwegen en autowegen in Oostenrijk moet u tol betalen. U kunt een vignet kopen dat geldig is voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar. Het vignet moet op uw voorruit worden geplakt en moet duidelijk zichtbaar zijn. Het vignet voor Oostenrijk bestelt u gemakkelijk online of bij de grens.

Winterbanden en sneeuwkettingen in Oostenrijk

Als u tussen 1 november en 15 april in Oostenrijk rijdt, moet uw auto zijn uitgerust met winterbanden. Bovendien moet u in sommige gebieden sneeuwkettingen gebruiken als de wegen glad zijn. Het is belangrijk om de weersvoorspellingen te controleren voordat u op reis gaat en de juiste uitrusting mee te nemen.

Verplichte vignetten voor sommige wegen in Hongarije

Op sommige wegen in Hongarije is het verplicht om een ​​vignet te hebben om te kunnen rijden. Het vignet is verkrijgbaar bij de grens of bij tankstations in de buurt van de grens. Het is belangrijk om te onthouden dat de boetes voor het niet hebben van een vignet hoog kunnen zijn. Het vignet voor Hongarije bestelt u gemakkelijk online. Zo ga u met een gerust gevoel op vakantie.

Verkeersregels in Hongarije

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels die gelden in Hongarije. Zo geldt er bijvoorbeeld een maximaal toegestane snelheid van 130 km/u op snelwegen, en 50 km/u in stedelijke gebieden. Ook is het verplicht om autogordels te dragen en een goedgekeurd kinderzitje te gebruiken voor kinderen tot 150 cm lang. Lees ook alles over de verkeersregels die in Oostenrijk gelden voor u op reis gaat.

Grenscontrole

Als u vanuit Oostenrijk naar Hongarije reist, moet u rekening houden met grenscontroles. Het is belangrijk om uw paspoort of identiteitskaart bij u te hebben en deze te laten zien wanneer daarom wordt gevraagd. Mogelijk worden ook uw auto en bagage gecontroleerd, dus het is belangrijk om alle vereiste documenten bij u te hebben.

Milieuzones in Hongarije

In sommige steden in Hongarije zijn milieuzones ingesteld, waar bepaalde voertuigen niet mogen rijden. Het is belangrijk om de borden te controleren en te zorgen dat uw voertuig aan de vereisten voldoet voordat u de stad inrijdt.

Conclusie met de auto via Oostenrijk naar Hongarije

Nederlandse bestuurders die via Oostenrijk naar Hongarije reizen, moeten zich bewust moeten zijn van enkele belangrijke zaken. Het betalen van tol op sommige wegen in Oostenrijk, het hebben van winterbanden en sneeuwkettingen, het hebben van een vignet voor sommige wegen in Hongarije, het naleven van de verkeersregels in Hongarije, het hebben van de vereiste documenten bij grenscontroles en het vermijden van milieuzones in bepaalde steden in Hongarije zijn enkele van de belangrijkste aandachtspunten. Door zich vooraf goed voor te bereiden en op de hoogte te zijn van deze zaken, kunnen Nederlandse autobestuurders veilig en zonder problemen reizen tussen Oostenrijk en Hongarije.